Dag 2, New York

Zaterdag 28 april 2018

De eerste nacht zijn wij redelijk doorgekomen, we zijn wel vaker wakker geweest dan normaal maar toch ook wel weer in slaap gevallen en om 8.00 uur vinden wij dat het mooi geweest is en staan wij op. We maken gebruik van het ontbijt in het hotel het is nl. inclusief en voor Amerikaanse begrippen erg uitgebreid o.a. brood, donuts, scambeld egg, worst, hash brouwns, yoghurt, crusli, french toast, bananen (ik noem dit allemaal op maar dat wil niet zeggen dat wij dit allemaal gegeten hebben) gelukkig was er ook koffie en diverse sappen!

We gaan vandaag weer met de metro, we gaan naar de Smogasbrug want hier is op zaterdag een foodmarkt, allemaal kleine eettentjes die hun eten/drinken aanbieden. Het is gelegen in het East River Park/90 Kent Av. (het is seizoen gebonden dus check even of deze al open is) daardoor heb je ook nog een mooi uitzicht bij het water. Zodra je het terrein oploopt wordt je al omgeven door de meest heerlijke eetluchtjes. Het was er gezellig druk en genoeg plek om je gekochte etenswaar te verorberen. Er was gelegenheid om wijn en bier te kopen maar daarvoor is een aparte ruimte gecreëerd, voor een biertje betaal je $ 8. Het was super gezellig en zeker de moeite van een bezoek waard!

Op naar Coney Island dit is een schiereiland in Brooklyn met een Luna park. Uiteraard is er ook een hele mooie boulevard aangelegd en voor de liefhebbers je kunt ook lekker langs het strand lopen. We nemen plaats op een bankje en genieten van de zon maar af en toe is er een koud windje.

We gaan met de bus want er zijn werkzaamheden aan het metronet, daarna gaan we nog een stuk met de metro en komen dan in Little Italy uit. We gaan op zoek naar een restaurant waar wij een pizza eten en deze smaakt prima. We lopen nog even door China Town en komen nog langs City Hall daar gaan wij weer met de metro naar Grand Central Station en nemen daar de S-lijn naar Times Square hier nemen wij lijn N om vervolgens bij Queensboro Plaza uit te stappen. Als wij buiten komen dan voelen wij regendruppels al stelt het nog niet zo heel veel voor. In 12 min lopen wij naar het hotel, het is dan 21.00 uur en dan is het ook mooi geweest voor vandaag.

 

Het weer: zonnige dag met af en toe veel wind met name bij het water.

Tot later!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.