1 juni 2019: Fort Bragg - Klamath

1 juni 2019: Fort Bragg - Klamath

Dag 3.

Na alle ochtendrituelen en een geweldig ontbijt …. maar niet heus, het ontbijt was inclusief maar er was koffie, donuts en yoghurt. Niet zeuren, toch lekker koffie gedronken en de yoghurt naar binnen gewerkt en we zijn vertrokken. Naar de Safeway om een koelbox, brood en beleg en water te kopen. Dan op naar de drankautomaat voor de auto en deze jongen ook weer voorzien van zijn natje. Als dat allemaal achter de rug is dan kan de reis beginnen voor vandaag.

De route voor vandaag:
Fort Bragg – Leggett (Drive thru tree park) – Avenue of the Giants – Humboldt Redwoods State Park – Eureka – Redwood NP (Prairie Creek Redwoods State Park) – Patrick’s Point State Park – Klamath 354 km

We rijden naar Leggett, Drive thru tree park, om met de auto door een boom te kunnen rijden. Maar voor we daar zijn rijden we nog langs de mooie kust en het is helder waardoor we echt kunnen genieten van het uitzicht. Er zitten wel heel veel bochten in deze weg.

We vervolgen onze weg naar Humboldt Redwoods State Park. We rijden een gedeelte van de Avenue of the Giants, Wat een verschil met net de bochtige wegen langs de kust en nu de weg vol met bomen en wat voor bomen de redwoods, super grote dikke, hoge bomen. Bij het visitor center lopen wij de Gould Grove trail. Bij Dyerville Loop road de Founders Tree trail, allebei langs de schitterende redwoods bomen.

We kunnen vandaag niet alles zien wat we gepland hebben en we slaan de plaats Eureka over. We rijden door naar Patricks’s Point State Park hier betalen we $8 om het park binnen te komen. Dit is een prachtig state park gelegen aan de Pacific Ocean (noordelijke stille Oceaan). We lopen een korte trail naar Wedding Rock. Van bovenaf heb je een schitterend uitzicht over de omgeving en de Oceaan. We horen nog het geluid van de zeehonden maar uiteindelijk hebben wij er maar 1 gevonden.

Hierna vinden wij het prima voor vandaag en rijden naar het hotel in Klamath. We hebben een zeer gevarieerde dag gehad maar ontzettend mooi. Het was ongeveer 25 graden maar aan de kust wel iets minder warm 17 graden.

‘s Avonds eten wij bij Country Club Bar & Grill, we kwamen binnen en dachten eerst dit is niet wat maar wat hebben we een heerlijke hamburger gehad

Liefs van ons.

Geef een reactie