Dag 3, 2 juni 2012: Hyannis - Boston

Als we wakker worden horen wij dat het regent. Dat is niet leuk in de vakantie (anders ook niet) maar we moeten toch eerst een stuk rijden dus misschien klaart het weer nog op.

De route voor vandaag:

We vertrekken vanaf Hyannis richting de Sr-132 tot aan de US-6 dan de Sr-3 volgen tot aan I-93 (US1). We nemen de afslag 23 een paar locale wegen om dan de Sr-1A (noord-oost) tot de Sr-145 oost. In de Highland avenue Winthrop bevindt de bed & breakfast die wij gereserveerd hebben. Als wij aankomen in de Highland Av. weten we geen huisnummer. Dus we rijden de straat in …….. en weer terug we weten het echt niet……alle papieren nog eens nagekeken en nee geen huisnummer en dan zien we een telefoonnummer staan dus maar even bellen. Tja…………..Gerta neemt de telefoon op en vraagt in welke auto wij rijden, Herbert zegt een grijze, zegt ze draai maar eens naar links………….staan we al bij haar voor de deur ………. hahahaha.

In Boston aangekomen is het wel droog geworden, maar de zon laat zich vandaag niet zien……helaas.

Vervolgens parkeren wij de auto bij het metrostation en rijden met de metro (blauw lijn) richting het centrum van Boston. In Boston kunnen we de Freedom trail lopen. De Freedom trail is een 4 km lange historische wandelroute door het centrum van Boston en loopt langs de belangrijkste bezienswaardigheden. De route is tevens aangegeven door een rode lijn op de stoep, heel handig! Bij Boston Common in het park staan leuke beelden van frogs. Het monument Bunker Hill bereik je door 294 trappen op te lopen, hier krijg je wel een mooi uitzicht over de stad voor terug, helaas niet vandaag, misschien morgen.
We lopen door naar het Holocaust Memorial. Dit bestaat uit zes glazen zuilen en staan voor zes miljoen vermoorde Joden, zes grote vernietigingskampen, zes jaren van uitroeiing: 1939-1945. Een hoop teksten die je aan het nadenken zetten. The New England Holocaust Memorial is located in Carmen Park, Congress Street near Faneuil Hall, on Boston’s historic Freedom Trail. The Memorial is walking distance (about 5-10 minutes) from the following MBTA Subway Stations: Haymarket on the Green & Orange line, Government Center on the Blue and Green Line, and State Street on the Blue and Orange Lines.

Quincy Market:
Faneuil Hall Marketplace zoals quincy market officieel heet, is sinds de restauratie in 1976 een van de meest populaire bezienswaardigheden van boston. Het is een plaats om te eten, drinken of om even lekker op een terrasje te zitten. Quincy market bestaat uit vijf gebouwen: 3 centrale gebouwen en 2 marktgebouwen. In de centrale gallerij kunt u restaurants vinden waar allerlei wereld gerechten worden geserveerd van Mexicaanse taco’s tot Italiaanse pasta salade. Aan de andere zijdes van de gallerij kunt u souvenirs winkels vinden. In de 2 marktgebouwen zitten diverse winkelketens. Verder is er aan de noordkant een kleurrijke bloemenmarkt.

We hebben vandaag toch nog wel geluk gehad met het weer, de freedom trail kunnen lopen ondanks dat het af en toe regende, maar ‘s avonds heeft het behoorlijk geregend. Ik denk dat het vandaag niet warmer cq kouder is geweest dan 14 graden.

Geef een reactie