Dag 3, New York 2018

Zondag 29 april 2018

We maken weer gebruik van het ontbijt en het smaakt ons weer erg goed. In de eetruimte is het wel iets drukker dan gisteren maar wij vinden nog wel een vrije tafel. Ze hebben 2 ruimtes waar je gebruik kunt maken van het ontbijt. Ze blijven het eten en drinken continue aanvullen.

We zijn tegen 10.30 uur bij de metro en nemen F-lijn en stappen bij de halte Columbus Circle uit. We lopen naar het Plaza Hotel waarschijnlijk ken je het hotel van Home Alone 2. Dit mooie hotel staat aan de rand van Central Park aan de Fifth Avenue.

We lopen verder via The Mall naar Bethesda Terrace en hier zijn diverse activiteiten o.a. een groepje dat aan het zingen is, een man die zeepbellen maakt, een bruidspaar die foto’s laten maken en groep jongens zijn aan het breakdansen en laten hun kunsten zien, zo ontzettend knap, ze hebben dan ook heeeel veel bekijks. We lopen richting Bow Bridge en gaan even op een bankje zitten en hebben zicht op het Loeb Boathouse en de bootjes op The Lake. Wat is Central Park toch een mooi park en zeker een aanrader om dit park in het weekend te bezoeken! Dan gaan wij verder naar Strawberry Fields, de gedenkplaats ter ere van John Lennon, er was ook iemand die met zijn gitaar nummers speelde en zong van The Beatles.

Hierna lopen wij het Central Park uit en gaan met de metro naar de 96e street om het gebied The Ravine van Central Park te bekijken. Tuurlijk kun je het lopen maar Central Park is zo groot dat je daar dan heel veel tijd mee kwijt bent. In dit deel van het park zie je geen skyline het is erg rustgevend, hier heb je echt het gevoel dat je in een bos loopt. Er zijn vijf verborgen watervallen in de Ravine.

We nemen de metro en wat is dat toch handig hier en het kost bijna niets een weekkaart voor $ 32 je hoeft alleen maar in te checken en het maakt ze niet uit hoever je meereist en een los kaartje kost $2,75. Wij reizen mee tot aan Columbus Circle en lopen naar de Fifth Avenue, we gaan bij de Apple store naar binnen maar wat een gekkenwerk echt zo druk, wij zijn er dan ook zo uit. Wij lopen de Fifth Avenue, langs Saint Patrick’s Cathedral, Rockefeller Center tot aan de 42 Street en lopen nog door Bryant park maar de zon is weg en het is ons te koud om er een plekje te zoeken. Wij besluiten dan ook om maar naar het hotel te gaan en tegen 19.15 uur zijn wij weer terug. Volgens de app op de telefoon hebben wij vandaag 13,4 km gelopen.

Het weer: bewolkt met een zon.

Liefs van ons!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.