Wasinghton

Dag 4, 26 mei 2014

Nadat wij vanochtend zijn opgestaan, kijk ik nog eerst even naar de website, het zit mij niet lekker dat ik deze niet kan bekijken. Het idee om een aantal oude reisverslagen op dicht te zetten werpt vruchten af…….pffff gelukkig ik kan de website weer bekijken en ik hoop jullie ook!

Om 9.00 uur lopen wij het hotel uit om te gaan ontbijten. Als we dit op hebben nemen we de metro richting Arlington. Als we dan de metro uitlopen is het op de weg naar Arlington een gekkenwerk. De weg wordt afgezet overal politie ook een politie helicopter in de lucht ……wat is er toch aan de hand? Blijkt dat vandaag memorial day gevierd wordt. Obama is net terug uit Afghanistan en mag hier een toespraak houden. Wat een overspannen gedoe zeg je mag niet te dicht aan de kant van de weg, je mag op sommige punten de weg niet meer oversteken en dat terwijl er in de verte nog helemaal niets te zien is!!

Natuurlijk is er een gedeelte van Arlington afgesloten. We lopen nog wel even rond maar kunnen niet naar de wisseling van de wacht, de ceremonie van memorial day is daar aan de gang met na afloop de kranslegging.

We besluiten om het hierbij te laten en we lopen weer naar de metro en gaan naar het Pentagon, hier is nu ook een monument wij hebben dit nog niet eerder gezien en het zit er ook vrij nieuw uit. We lopen vervolgens richting Air Force monument, halvewege zien wij het monument en lopen daarom ook niet verder.

We lopen weer terug naar de metro en nemen deze richting China Town. Hier lopen we rond en toevallig komen we uit bij de memorial day parade, hier hebben we even staan kijken.

Tegen 17.00 uur zijn we weer terug bij het hotel om ons even op te frissen, het was een behoorlijke warme dag met 30 graden en ik weet niet waar het aan ligt maar ik zweet veel meer dan anders ….. zou het dan toch de leeftijd zijn smiley dontknow

Geef een reactie