2 juni 2019: Klamath - Florence

2 juni 2019: Klamath - Florence

Dag 4:

De route voor vandaag is:
Klamath – Jedediah Smith Redwoods statepark – Samuel H Boardman SP (Arch Rock en Natural Bridge) Florence 325 km.

We hebben vanochtend gebruik gemaakt van het ontbijt van het hotel en deze keer was het prima verzorgd, voldoende keus uit brood, beleg, cruesli, yoghurt, fruit en uiteraard koffie.

De koffers en de rugtassen in de auto gelegd, de auto nog weer voorzien van een drankje benzine en in de mist verlaten wij tegen half 9 Klamath. Op ongeveer een half uur rijden hebben wij onze eerste stop. We rijden de Howland Hill Road in op een gegeven moment gaat deze weg over in een onverharde weg omdat de weg er op bepaalde plaatsen niet al te best bij ligt, diepe kuilen moet je af en toe goed opletten waar je rijdt. Maar het is een schitterende weg die dwars door een Redwoodbos gaat. We stoppen bij de Stout Memorial Grove Trail. Dit is een zeer dicht en donker Redwoodbos. Het is hier vrij vlak, het pad dat door het bos heen loopt is dan ook heel eenvoudig begaanbaar.

We rijden weer verder en stoppen bij Samuel H Boardman SP bij Natural Bridge. Je loopt vanaf de parkeerplaats via houten vlonders en trappen naar het uitzichtpunt. Zeker de moeite waard om te bekijken.

Vervolgens stoppen we ook nog bij Arch Rock. Vanaf de parkeerplaats gaat een verhard pad naar het uitzichtpunt. Ook hier hebben wij genoten van het uitzicht.

We rijden verder langs de schitterende kustweg soms in de mist en en af en toe schijnt de zon. Als de weg iets verder van de kust loopt is het rond de 24 graden maar zodra we weer dichter bij de kust komen is het nog maar rond de 14 graden. Ergens langs de kustweg smeren wij een broodje, maar er is veel wind dus langs blijven we niet staan. Tegen half 5 arriveren wij bij ons onderkomen dit keer een cabin bij het Mercer Lake. Vanuit de cabin kijken wij op het water, de ligging is prachtig.

Geef een reactie