De watervallen

Dag 4, 13 juni 2016

We gaan het niet meer over het slapen hebben ….. grrr. We gaan lopend naar het ontbijt, is inclusief. Het is niet erg uitgebreid, maar we hoeven niet met een lege maag op pad. We roosteren het brood en er ligt jam, smeerkaas, pindakaas, fruit uit blik, koffie, jus, cruesli en muffin.

We gaan vandaag naar het Wells Gray Provincial Park in Clearwater. Hiervoor moeten we ongeveer 1,5 uur rijden voordat wij er zijn. We beginnen bij het visitor center, we krijgen een plattegrond mee zodat wij alle bezienswaardigheden kunnen vinden. We beginnen bij de Spahats Falls. Over een goed onderhouden wandelpad loop je in 5 minuten naar de rand van de canyon en heb je een geweldig zicht op de waterval. Een waterval die uit een smalle kloof uit de rotswand komt om vervolgens met denderend geweld 70 meter naar beneden valt.

De 2e stop is bij de Dawson Falls. Vanaf de parkeerplaats loop je in 10 minuten door een vrij modderig bospad naar het uitzichtpunt. Er zijn ontzettend veel muggen en we hebben ons niet ingespoten met Deet dus …. prik, prik, prik en nog erger de jeuk, niet grappig meer!

Op naar de laatste waterval voor vandaag en dat is de Helmcken Falls, tevens ook de mooiste van vandaag! Vanaf de parkeerplaats loop je over een bospad met weer heel veel muggen (je moet niet stil gaan staan want dan wordt je lek geprikt) in 5 minuten naar de waterval. Het water dondert de diepte in over een klif.

Helmcken Falls
Spahats Falls

We gaan op tijd naar ons motel en checken in. Daarna gaan we nog een paar boodschappen doen om vervolgens nog even lekker buiten te kunnen zitten, maar als we terug zijn ziet het weer er toch heel anders uit, het is harder gaan waaien en er zijn veel donkere wolken gekomen. Van buiten zitten is niets meer terecht gekomen, het is gaan regenen.

Tot morgen!

Liefs van ons.

Geef een reactie