Washington

Dag 5, 27 mei 2014

Vanochtend vroeg opgestaan, we hebben een rondleiding bij Engraving and printing hier worden de dollar briefjes gemaakt en…….. we hebben een stapeltje meegekregen smioley knipoog. Zoals meestal bij ons als wij een rondleiding hebben dan werkt de helft van de machines niet en zo ook hier! We dachten dat je geen camera en tas mee mocht nemen dus die hadden we netjes in het hotel achtergelaten en moeten we deze eerst ophalen.

Zo lopen wij tegen 10 uur opnieuw naar de metro, Naast de metro staat een ziekenhuis en in dit ziekenhuis is een vestiging van Starbucks dat betekent dat we eerst koffie gaan drinken. Daarna nemen we de metro richting het Thomas Jefferson memorial en we vervolgen onze weg langs George Mason memorial. Daarna komen we aan bij Franklin Delano Roosevelt memorial. Deze is heel leuk aangelegd met o.a. mooie watervallen.

Via de Mall richting het Capitol gelopen, maar vlak voor het Capitol ligt aan de rechterkant het Air and Space museum, ook hier is de toegang gratis! Daarna lopen we door naar het Capitol, we willen kijken of we nog met een tour mee kunnen. Ditmaal hebben we erg veel geluk want binnen 3 min begint de laatste toer van vandaag.

Hierna houden we het voor gezien en lopen terug naar het hotel, we willen ons even opfrissen want het was weer een warme dag. Het wordt steeds donkerder en er is ook regen voorspeld. Als we in het hotel zijn begint het al te regenen. we willen toch nog ergens iets eten. We lopen naar de metro en een stuk verderop zit een restaurant waar we naar toe willen, maar als we bij de metro aankomen dan begint het toch te regenen.     We schuilen bij het ziekenhuis, maar het wordt steeds donkerder en het ziet er ook niet naar uit dat het snel droog wordt. We besluiten om de metro te nemen richting Union Station hier is een foodcourt en dan hoeven we niet naar buiten. Als we uit gegeten zijn en met de metro weer terug gaan blijkt het toch weer droog te zijn en het is nauwelijks afgekoeld. We lopen richting het hotel.

Toch ook vandaag weer de nodige km gelopen. We hebben weer heel veel gezien van Washington, ook een hele mooie stad met vele bezienswaardigheden.

Geef een reactie