Death Valley

Dag 5, 20 juni 2017

We hebben geen haast vandaag want we willen in verband met de warmte niet zo vroeg in Death Valley aankomen. We nemen de tijd voor ons eigen gemaakt ontbijt. Ook vandaag zijn er nog aardbeien 😋. Tegen 10.00 uur gaan we met onze koffers naar beneden en checken uit. We laten de auto weer voorrijden en pakken de koffers en de koelbox in de auto. 

We stellen de TomTom in naar onze 
eerste stop in Death Valley (dit park valt ook onder de parkenpass) 20 Mule team canyon. Het is een onverharde weg, deze weg loopt door een gebied met kleurrijke rotsen, balans en heuvels, die zijn gevormd tijdens het droogvallen van een oud meer. Het is een mooie route met korte, steile afdalingen.

 

Het volgende punt is Zabriskie point, vanaf de parkeerplaats wandel je via een steil, verhard pad ongeveer 200 meter omhoog daar ligt het uitzichtpunt. Normaal is dit prima te doen, maar met 52 graden pal in de zon vreet dit energie….😓. Pffff. Maar het is zeker de moeite waard! Je hebt hier een adembenemend mooi uitzicht op een bijna onaards woestijnlandschap.

We rijden verder naar Artists drive dit is een mooie verharde weg en de rotsen hebben hier verschillende kleuren en daarom noemen ze dit Artists palette. Om nog even van de mooie kleuren te genieten nuttigen wij hier onze lunch, nee niet buiten maar lekker in de auto met airco ☺️!

Onze volgende stop is Mustard canyon. Je rijdt hier met de auto tussen mosterdkleurige rotswanden, zo genoemd vanwege het gele gesteente wat je hier ziet. Ik denk dat we vandaag al een beetje verwend zijn met wat wij gezien hebben want deze valt een beetje tegen 🙃.

Vanmiddag nog even in het zwembad gelegen dat was een fijne verkoeling, daarna opgedroogd in de schaduw, nog erg warm 😓

Er is vandaag een temperatuur gemeten van 130,8 Fahrenheit omgerekend 54,9 graden 😱. Het oude record staat op 56,7 en is gemeten op 10 juli 1913!

Vandaag geen internet op de kamer dus we zitten in de lobby, vandaar dat de foto’s nog niet geüpload zijn. De foto’s worden later toegevoegd. Morgen waarschijnlijk geen internet.

Liefs.

Geef een reactie