Watervallen en Bergen

Dag 5, 27 mei 2015

Lieve mensen, allereerst bedankt voor de leuke, lieve berichten via het gastenboek, sms, whatsapp etc. Het is altijd erg leuk om deze berichten te ontvangen.

De dag begon bewolkt maar het klaarde snel op tot een mooie blauwe lucht. Ik schat de temperatuur vandaag op 22ºC.

Om 9.00 uur rijden wij weg uit het plaatsje Forks. Vervolgens rijden wij naar Sol Duc Falls (waterval), hier aangekomen nemen wij de Soleduck Trail deze is zo’n 1,5 km heen en natuurlijk ook weer terug smiley-blij. We wandelen door een bijzonder mooi bos (regenwoud). De trail alleen is zeker de moeite waard. Het is soms zo stil tijdens de wandeling …. echt genieten. Af en toe moeten we toch nog wel behoorlijke klimmen, maar de paden zijn prima te belopen.

We smiley autorijden 1 verder langs Lake Crescent en komen uit bij Marymere Falls. Ook hier gaan we wandelaar, deze trail is 2,5 km heen en terug (round trip), ook hier lopen we door de bossen, hier is alleen het laatst stuk een beetje steil. Bij de waterval aangekomen staat de zon pal boven ons en wordt het erg lastig om een foto te maken.

Wij vervolgen onze route en rijden via Port Angeles naar de Hurricane Ridge road. Hurricane Ridge is een bergkam in het Olympic National Park. De Bergkam is met de auto over de 18 mile lange Hurrican Ridge Road te bereiken. Je eindigt op een parkeerplaats met een Visitor Center met divers faciliteiten. De weg er naar toe is prachtig, rustig stijgend gaan wij omhoog. Aan de ene kant een bergwand en aan de andere kant uitzicht over het dal. Halverwege zijn een paar korte tunnels. We komen vandaag wel aan het wandelen want ook hier volgen we weer een korte trail. Bij het Visitor Center hebben wij op een bank in de zon gezeten en genoten van de mooie bergen met besneeuwde toppen …… wat wil je nog meer!!

Tot morgen!

Geef een reactie