Beren kijken langs de rivieroever

Dag 5, 14 juni 2016

Zelf zorgen wij weer voor een lekker ontbijtje. Dan pakken wij de koffers weer in en brengen ze naar de auto die voor de deur staat, daarna gaan we de sleutel inleveren en kunnen we vertrekken. Inmiddels is het weer gaan regenen, en zijn er weer laaghangende wolken waardoor de meeste bergtoppen zich niet laten zien. Als we al een tijdje rijden komen we langs de weg reclameborden tegen met daarop “Blue River Safari”, dit heb ik wel opgeschreven maar weinig aandacht geschonken. We gaan er maar eens kijken en we kunnen er altijd even koffie drinken, ook niet onbelangrijk! We nemen de afslag en komen over een houten brug en een onverharde weg bij de locatie aan. We drinken eerst koffie en vragen hoe laat de volgende boot vertrekt. We moeten dan nog een half uur wachten, is te doen toch. We kopen de kaarten! Ze beloven dat het een “One Amazing Hour” wordt …… en dat maken ze zeker waar. Met kleine bootjes ga je de rivier op. In ons bootje zaten 4 stellen, 3 stellen uit Nederland en 1 stel uit Denemarken. De gids was een aardige jongeman die veel wilde vertellen maar gezien de kans op regen zou hij dit bij terugkomst doen. Zachtjes vaart hij met de boot weg maar zodra hij kans ziet meerdert hij zijn vaart en scheurt hij met het bootje over het water. Totdat hij een BEER ziet en mindert vaart en zet de motor uit, de beer trekt zich er niets van aan. We varen pas verder als de beer in het bos verdwijnt. En jawel hoor beer nr 2 en 3 kondigen zich ook aan. Super gaaf om dit zo mee te maken. Als de beren uit het zicht zijn varen wij weer verder. De gids vraagt ons of we ook nog een waterval willen zien, tuurlijk wil iedereen die zien, hij meert de boot aan en we lopen een klein stukje het bos in voor een mooie waterval. We varen verder en eigenlijk op een paar sputters na heeft het gelukkig niet geregend. Bijna zijn we bij het einde van de tour als hij ons nog een ospray nest aanwijst, de ospray zelf zat op een andere boom en verteld dan nog het een en ander over beren, erg interessant. Een geweldige tour! 

Na de tour rijden wij weer verder richting Jasper. We hebben nog 2 andere bezienswaardigheden op papier staan maar als wij bij het visitor center van Mount Robson National Park aankomen is het weer gaan regenen en gezien de tijd slaan wij de wandeling naar Kinney Lake en de Overlande Falls maar over en rijden door naar het motel waar wij 2 nachten zullen verblijven.

Inmiddels is het opgehouden met regenen en rijden wij nog naar Pyramid Lake en Patrica Lake. Het weer klaart iets op, af en toezien we toch nog een blauwe lucht. We lopen nog even in het plaatsje Jasper rond, erg toeristisch en gezellig druk!

We hebben een hele mooie dag gehad. De safari tour bij Blue River is echt een aanrader!

Liefs van ons.

Geef een reactie