Dag 5, New York 2018

Dinsdag, 1 mei 2018 

Na de gebruikelijke ochtendrituelen gaan wij weer op pad. Met de metro gaan wij één halte verderop en dat is Roosevelt Island. Dit is een klein eiland in de rivier East River in New York City. Het ligt tussen het eiland Manhattan en het stadsdeel Queens. We lopen langs de oever met een prachtig mooi uitzicht op Manhattan. Helaas is het Franklin D Roosevelt Freedom Park gesloten en wij hebben geen idee waarom   . We gaan met de Roosevelt Island tramway weer naar Manhattan.

We gaan naar het metrostation van World Trad Center wat is dit een prachtig gebouw geworden, zowel de buitenkant als de binnenkant zien er erg mooi uit! We willen kaarten kopen voor de observation deck maar er staat een gigantische rij in het gebouw en wij moeten buiten aansluiten, maar ook daar is de rij gigantisch lang. Dat gaat hem niet worden vandaag! We lopen naar het 9/11 Memorial monument, als je hier loopt krijg je nog steeds kippenvel bij de gedachte aan de verschrikkelijke aanslag.


Wij lopen verder naar battery park hier vertrekt de boot naar Statue of Liberty
en Ellis Island. Gelukkig hebben wij dit niet in onze planning opgenomen (dit hebben wij al vaker gezien) want de rij is nog veeeuuuuul langer dan bij One World oberservation deck. We zoeken een bankje op en genieten van alles om ons heen en van de  , het is een prachtige dag vandaag! Wij besluiten om met de Ferry van Staten Island (de gratis veerboot) mee te gaan, dan heb je toch nog uitzicht op Statue of Liberty. Als wij weer terug zijn dan gaan wij nog even bij Century 21 shoppen dit is een hele goedkope winkel met veel merkartikelen.

Het weer vandaag: om 18.17 uur zagen wij op een bord 79 fahrenheit en omgerekend is dat 26 graden, kortom een heldere dag met volop zon!

Liefs van ons!

Geef een reactie