Reisdag: Washington - New York

Dag 6, 28 mei 2014

Vandaag een rustige (reis)dag, we gaan vanaf Union Station met de trein van 10.20 uur naar New York. De treinreis duurt 3.30 uur maar dat komt ook door de verschillende stops onderweg. De treinkaartjes hebben we in Nederland aangeschaft voor $ 47 pp. De reis gaat prima, luxe stoelen en free wifi in de trein. Het uitzicht valt een beetje tegen, maar met wat lezen verliep de reis voorspoedig.

In New York komen we aan op Penn station, we lopen richting de metro en kopen een weekkaart voor de metro, voor $ 30 per kaart. Voor de kaart betaal je tegenwoordig ook een dollar maar je kunt de kaart weer opwaarderen. Nadat we ons georienteerd hebben waar we staan, lopen we richting het hotel, Verve Hotel in Queens.

Nadat wij de koffers naar de kamer hebben gebracht en de kamer hebben bekeken , gaan we toch nog even naar manhattan en lopen vanaf de 57th street naar Times Square, onderweg kopen we een broodje bij Subway om deze vervolgens op de trap van Times Square op te eten. Er is voldoende vermaak, mensen staan in de rij voor goedkope tickets voor een van de vele voorstellingen, een bruidspaar die trouwfoto’s laat maken, ach gewoon heel veel verschillende mensen. We lopen nog een beetje rond en nemen dan bij Starbucks een koffie. Lopen nog even bij Macy’s binnen en we moeten weer zoeken want er zijn een aantal veranderingen.

Vandaag is de temperatuur de helft van gisteren het is niet warmer dan 16 graden op zich is dit best wel even lekker. Gelukkig blijft het droog.

Het is weer heerlijk om in New York te zijn! 

Geef een reactie