Alabama Hills en Mono Lake

Dag 6, 21 juni 2017

We gaan vandaag vroeg op pad, om 6.00 uur staan we op, na de gebruikelijke ochtend rituelen maken wij ons ontbijt en eten dit lekker op. We pakken onze spullen in de auto en we checken uit, al met al is het toch weer iets later geworden dan we in de planning hadden. We rijden tegen 8.00 uur weg en het zal je niet verbazen maar het is hier nog steeds erg warm het koelt ‘s nachts ook niet af.

We rijden nog steeds door een woestijn gebied met veel rotsen en zand. We rijden naar Lone Pine en de eerste stop is bij het visitor center om een kaart van Alabama Hills op te halen. In de jaren 20 werd het unieke landschap van de Alabama Hills ontdekt door Hollywood. Sindsdien zijn hier diverse filmscènes en commercials opgenomen. Via de Withney Portal Road bereik je na 2,8 mijl de afslag naar de Movie Road. Dit is een onverharde weg die eenvoudig met een gewone personen auto berijdbaar is. De weg, die enkele mijlen lang is, loopt door het gebied dat Movie Flat genoemd wordt. Je vindt hier een opeenstapeling van grote, gladde, ronde rotsen. Hier vind je de twee meest bekende arches en deze liggen dicht bij elkaar. Wij rijden tot aan de y-splitsing en slaan rechtsaf, meteen links is de parkeerplaats. We lopen naar het bordje met de tekst arch loop trail en starten onze tocht, we zien prachtige rotsformatie maar we vinden niet de arches waar wij naar op zoek zijn, we hebben ergens een afslag gemist. We komen terug op de parkeerplaats en we zien nog een paaltje met de tekst arch loop trail. We volgen het pad naar beneden en dan zien we Lathe Arch en Mobius Arch wel liggen …….. gelukkig toch gevonden. Het is een schitterend gebied met prachtige rotsformaties en met een beetje fantasie maak je er wel iets van.

Nagenietend van al het moois rijden we weer verder, we komen door het plaatsje Bishop en ik had gelezen dat daar een Nederlandse bakker is gevestigd. We stoppen bij Erick Schat’s Bakkery voor een lekker broodje. Schijnbaar is hij erg populair want het is er druk. We laten ons het broodje lekker smaken. We lopen nog even de winkel door en zien een aantal Nederlandse producten, zo grappig!

We nemen weer plaats in de auto en rijden naar onze volgende stop Mono Lake (South Tufa Area). Het drukst bezocht gedeelte van mono Lake is de South Tufa Area. Je ziet hier een van de grootste verzameling tufa’s en een groot deel ervan ligt op de oever. Je rijdt een stukje op een eenvoudig begaanbaar onverharde weg en aan het eind daarvan ligt de parkeerplaats. Je wandelt een paar honderd meter naar de oever van het meer en dan loop je tussen de prachtige kalksteenformaties. Het is een prachtig gezicht.

En hier slapen wij vannacht

Wij hebben weer genoten van een fantastische dag!

Liefs van ons.

Geef een reactie