4 juni 2019: Woodburn - Columbia Historic Highway - Portland

4 juni 2019: Woodburn - Columbia Historic Highway - Portland

Woodburn Historic Columbia Gorge Portland

Dag 6

Vanochtend weer gebruik kunnen maken van het ontbijt in het hotel. Wat is het toch een luxe dat je ontbijt klaar staat en je hoeft er alleen maar langs te lopen en te kiezen wat je wilt eten, hier was het ook allemaal prima geregeld.

Daarna de auto weer volgeladen en we gaan op pad. We hoeven vandaag niet zo heel veel km af te leggen maar we willen nog wel het een en ander zien. Onderweg hebben we al zicht op de mount Hood, deze is vanuit de gehele omgeving te zien, schitterend. Vandaag staat in he teken van de watervallen die aan de Historic Columbia Highway liggen. Het zijn er behoorlijk veel en wij gaan ze niet allemaal bekijken. We maken eerst een stop bij het Vista House vanaf hier heb je een heel mooi uitzicht over de Columbia River.

De eerste waterval die wij tegen komen is Latourell Falls, je kunt deze waterval vanaf verschillende punten bekijken. Wij hebben voor de kortste route gekozen en deze was vrij eenvoudig te lopen, Het verharde pad liep iets omhoog en vanaf daar heb je al een heel mooi uitzicht.

Vervolgens komen we bij de Bridal Veil Falls. De wandeling op zich is eenvoudig en goed te doen. Via een verhard pad loop je geleidelijk naar beneden. Omdat ze met het pad aan het werk zijn moesten wij langs het water klimmen en klauteren om zo bij een houtenplatform te komen. Vanaf dit platform dat iets hoger ligt, heb je goed zicht op de waterval.

Latourall Falls
Bridall Falls

Onze laatste waterval voor vandaag is Multnomah Falls. Als we langs de parkeerplaats rijden dan zie ik dat er nog een parkeerplaats vrij is maar waar je de parkeerplaats op moet rijden staat een bord met vol. We kunnen er net met de auto langs en wij rijden de parkeerplaats op en vinden nog een andere parkeerplaats. pfff… net op tijd want daarna ontstaat er toch een file. We lopen naar de overkant van de straat en via een verhard pad loop je naar een plein vanwaar je de waterval goed kunt bekijken. Het is best wel druk maar tot mijn verbazing zie ik niemand maar dan ook niemand op de brug staan. Dan zie ik nog een pad maar deze is middels een poort gesloten, 🤔zou het dat zijn? Wij nog even zoeken naar een ander pad maar waarschijnlijk mag je vandaag niet naar de brug lopen ………. helaas. Het is lastig om met het felle zonlicht de waterval te fotograferen. Maar wij vinden het een hele indrukwekkende waterval.

Hierna rijden wij naar het motel en we willen eigenlijk vragen of we de auto al mogen parkeren en dan kunnen we met de Light rail richting het centrum van Portland gaan. Maar onze kamer is al klaar en we kunnen inchecken. We brengen onze spullen naar de kamer. We lopen naar de halte en kopen een dagkaart voor $5 per persoon. Tijdens de rit naar het centrum zien we mooie bruggen. In het centrum lopen we een beetje rond en op het terras van Starbucks drinken we onze frappuccino op vanwaar wij op een mooi plein kijken. Hier staan ook veel foodtrucks, heel gezellig. We gaan met de Light Rail naar het Washington park maar dit park is zo groot we laten ons met een free shuttle rondrijden. We gaan weer terug naar het centrum en lopen daar nog heel even rond en nemen de Light Rail weer richting het motel.

Vlakbij het motel zit een Panda Express, hier kun je heerlijk chinees eten. We kiezen voor Chow mein (bami) en Herbert kiest voor de Beijng Beef en Orange Chicken en Karin kiest voor de Orange Chicken en Honey Walnut Shrimp …. en geloof me het is lekkerrrrr 😋.

Geef een reactie