De overtocht

Dag 6, 28 mei  2015

Vanochtend kunnen wij het rustig aan doen want wij gaan met de boot van Port Angeles (USA) Smiley States naar Victoria (Canada). We hoeven bijna geen km te rijden vandaag. We wandelen nog even in Port Angeles, maar er is niet zoveel te beleven, bijna uitgestorven. Om de tijd te doden gaan wij maar een bakkie koffie drinken bij starbucks, ook niet verkeerd. Een uur van te voren moet je bij de boot aanwezig zijn en zoals de meesten van jullie wel weten waren wij errrg op tijd. Bij de haven lopen we dan nog wat rond en als je dan de zee op kijkt dan zie je het ene moment een boot en het volgende moment zie je niets meer door de laag hangende mist. 

De boot vertrekt per dag 3 x, wij hebben een reservering gemaakt voor de boot van 12.45 uur. De boot vertrekt 15 min. later omdat er een vrachtwagen met pech van de boot weggesleept moet worden. De boottocht gaat 22 mijl over the Strait of Juan de Fuca en brengt ons naar Victoria in 90 min. We kunnen en tijdje lekker buiten op het dek in de zon zitten maar ook dan trekt er weer een mist laag op en is het toch een beetje fris. We gaan even binnen zitten, wat een luxe stoelen, hier kun je prima op zitten. Het laatste stuk kunnen we voor op de boot in de zon staan genieten van het mooie uitzicht op Victoria.

Als we van de boot afkomen dan moeten wij uiteraard langs de douane, gelukkig mogen wij Canada weer in! smiley canada 1. Op naar het hotel, deze is zo gevonden. Wat een mooie kamer hebben wij hier, heerlijk ruim. We blijven niet lang op de kamer, want tenslotte zijn wij hier gekomen om Victoria te verkennen. We lopen naar het Thunderbird Park, hier staan heel veel Totempalen. We vervolgen onze weg naar de haven en langs de kade staan allemaal kraampjes en muzikanten, heel gezellig. In Victoria is voldoende te beleven.

Zo langzaam aan gaan wij even slapende smiley ….. 

Tot morgen!

Geef een reactie