Jasper National Park

Dag 6, 15 juni 2016

Vanochtend gaan wij weer lopend naar het ontbijt, het is inclusief en daar maken wij maar gebruik van. Het is prima verzorgd met Belgische wafels, gekookt ei, fruit, yoghurt, cruesli, en ook de koffie en jus ontbreken niet.

Wat gaan we doen vandaag, wel of niet met de skytram er is nog steeds laaghangende bewolking. We besluiten om dan maar niet met de skytram de bergen in te gaan de kans dat je iets van de bergen ziet is erg klein. We gaan naar mount Edith Cavell, waar de gelijknamige gletsjer in een meertje uitkomt. Om er te komen rijd je vanaf Jasper de Icefields Parkway op en neem je de afslag naar de 93A. Wij nemen de afslag naar mount Edith Cavell en we volgen de slingerende weg naar boven tot aan de parkeerplaats. We lopen the path of the glacier trail (1,6 km) naar het punt met zicht op de Cavell Glacier en Cavell pond, een klein gletsjermeertje. Het is hier overigens maar 4 graden en af en toe dwarrelen er kleine sneeuwvlokjes naar beneden. Het is een mooie wandeling.

We vervolgen onze weg richting de Athabasca Falls. De waterval is niet zozeer bekend om de hoogte maar om de kracht waarmee het water naar beneden stort. Omdat de waterval vlak langs de weg met de bijbehorende parkeerplaats ligt is het er meestal erg druk.

We rijden verder via de 93A en rijden door tot aan Sunwapta Falls Canyon, ook deze ligt vlak bij de parkeerplaats.

We gaan weer verder naar the valley of Five lakes. Het eerste gedeelte van de wandeling gaat door het bos en aan het einde van het bos moeten we afdalen naar een kleine valley. Maar aan de andere kant van de valley gaat het wandelpad redelijk steil omhoog en weer door het bos. Het is een leuke wandeling.

Ondanks dat het weer heel verschillend is, laaghangende bewolking met af en toe een beetje blauwe lucht hebben wij een heerlijke dag gehad. Niet zonnig maar wel een droge dag.

Tot morgen!

Geef een reactie