Woensdag 2 mei 2018

Dag 6:

Vandaag staat de High line op het programma dit park (wandelroute) is aangelegd op oude treinrails doordat er steeds meer vervoer over de weg kwam werd de spoorlijn overbodig en reed in 1980 de laatste trein. De aanleg werd in gedeelten opgeleverd, het laatste gedeelte werd in 2014 opgeleverd. Het park is zo aangelegd dat je geregeld referenties ziet naar het verleden van de High Line. Zo zijn er nog steeds stukken spoorweg te zien en hebben betonnen balken de vorm van sporen. De route van het park loopt ook door gebouwen waar de treinen vroeger hun lading losten. Langs de paden zie je veel groen, vaak zijn het wilde grassen deze groeiden hier nadat de spoorweg buiten gebruik raakte. Er zijn ook vele zitplaatsen en zelfs ligstoelen evenals een aantal trappen van waaruit je door een venster zicht hebt op het verkeer beneden op 10th Avenue. Wij beginnen aan de wandeling vanaf de 34e Street / Hudson Yard en komen dan meteen langs een opslag van treinen hier liggen 30 rijen (opstelsporen) naast elkaar en ze zijn ook allemaal bezet. Wij lopen in de richting van Meatpacking District. Het is een hele leuke wandeling!

Daarna lopen wij door naar Chelsea Market, een overdekte delicatessenmarkt in de oude Oreofabriek, wij missen een aantal winkels o.a. een bakkerij die heerlijke en mooi uitziende gebakjes in de etalage had liggen, een groente winkel, maar we zien ook zo niet welke winkels er voor terug zijn gekomen, ach het is leuk om er even door heen te lopen en als je dan toch in de buurt bent …..

Vervolgens nemen wij de metro (14 Street met de 8e avenue, hier zien wij nog beelden van Tom Otterness die ook de beelden op de boulevard van Scheveningen heeft gemaakt) richting Washington Square Park. In het park begeven wij ons op een bankje in de schaduw en wat is dit ook een gezellig park er is muziek en veel mensen liggen op het gras het is ook zo’n mooie dag, rond de 30 graden.

Wij hebben een eind gelopen en zijn nog een stuk met de metro gegaan en zo zijn wij bij de bibliotheek naar binnen gegaan wat een gigantisch gebouw en van binnen is het ook heel erg mooi.

Aan de achterkant van dit gebouw ligt het Bryant Park en met dit weer wil je daar gewoon even zitten. Het is een prachtig park lekker knus en gezellig. Draaimolen voor de kinderen, je kunt er allemaal spelletjes pakken en natuurlijk wordt er ook geschaakt.

Het weer: zonnig, ongeveer 32 graden.

Toch over de hele dag ongeveer 13,5 km gelopen, maar dat heb je niet zo in de gaten.

Trusten ……

Geef een reactie