Yosemite National Park

Dag 7, 22 juni 2017

We houden al weken in de gaten of de Tioga Pass op tijd open zou zijn. De afgelopen jaren ging deze weg altijd in mei, hooguit begin juni open …… dus dat was voor ons een reden om twee weken later dan normaal met vakantie te gaan zodat we deze route mooi konden meepakken. Maar helaas …… de Tioga pass is nog GESLOTEN!!!!!! Dan moeten we zoeken naar een alternatief en dat is de Sonora Pass geworden. We rijden nu naar Yosemite Park via de Tioga Road (CA 120 east). Veel hoogte verschillen en mooie uitzichten op vele bergen en valleien, helaas geen foto kunnen nemen, er waren weinig stopplaatsen.

Bij het Yosemite Park aangekomen kunnen we onze parkenpass weer laten zien en ontvangen we een map over het park en mogen we doorrijden. We nemen de afslag naar Merced Grove en parkeren de auto op de parkeerplaats. Bij de trailhead aangekomen beginnen wij met de wandeling. De eerste halve mijl loopt vlak, maar als wij het bordje met Merced Grove 1 mijl zien dan gaat het ook alleen maar omlaag, we zien een aantal sequoia’s. Dan beginnen we aan de terugtocht en dan moeten we alles wat we gedaald zijn ook weer omhoog lopen er komt geen einde aan, maar als we er dan zijn en op een bankje willen gaan zitten ziet Herbert een slang en deze moet natuurlijk eerst vastgelegd worden. Maar wat denk je, zijn we nog op de bank terecht gekomen?……… Echt niet!!!

We wilden eerst nog naar de Tuolumne Grove rijden maar die trail is ook 3 mijl en daar hadden we nu net geen zin meer in. Achteraf hadden we die eerst moeten gaan lopen, maar ja weet alles eens van te voren ……. we zijn naar de vallei ingereden en dan zie je de Bridalveil Fall en El Capitan goed liggen.

Vervolgens rijden we naar de Phono Bridge deze ligt ook aan de Northside Drive net voorbij de Bridalveil Fall. Hier heb je een schitterend uitzicht over de Yosemite Valley.

Nu is het weer mooi geweest voor vandaag!

Welterusten.

Geef een reactie