5 juni 2019, Portland - Mitchell

5 juni 2019, Portland - Mitchell

Dag 7

De route:

Portland – Painted Hills Overlook – Painted Cove trail – Leaf hill trail – Red Hill Trail – Skyhook motel Mitchell

Tegen 9.00 uur was alles weer in de auto gepakt en zijn we bij het motel weggereden. Daarna hebben we eerst de auto weer voorzien van een drankje benzine. Wat opmerkelijk is in de staat Oregon hier mag je niet zelf tanken er lopen mannen rond die voor jou de tanken! Voor ons zelf kopen wij een broodje bij Subway. We nemen een Footlong dan hebben wij ook nog iets voor de lunch vanmiddag. Ook vandaag hebben wij geen lange route, ongeveer 325 km en het enige wat we vandaag willen bekijken is Painted Hills.

Vanaf de Highway 26 neem je de afslag naar Painted Hills Unit, in het begin is de weg nog voorzien van mooi asfalt maar daarna wordt het een verharde weg van grint maar deze is goed te rijden. We stoppen bij de Picnic Area en daar eten we ons restant van het Subway broodje op.

We rijden verder en maken de stops in volgorde van de route. De stops worden allemaal goed aangegeven.

Painted Hills Overlook is een wandeling van 0.8 km je loopt over een geasfalteerd pad naar een uitkijkpunt en via hetzelfde pad loop je weer terug.

Painted Cove Trail is een wandeling van 0.4 km. In het begin loop je over een houten boardwalk tussen de de donkere heuvels door en je kunt via een zandpad naar een hoger gelegen uitkijkpunt lopen en aan het eind loop je weer over de houten boardwalk. Wij vonden deze wandeling de topper.

Leaf Hill Trail is een wandeling van 0.4 km je loopt om een heuvel heen.

Red Hill Trail is een wandeling van 0.4 km je loopt over een zandpad naar de achterzijde van een mooie rode heuvel en je wandelt via hetzelfde pad weer terug.

De wandelingen zijn absoluut niet zwaar of zo maar wel bij 32 graden. Vanochtend zijn wij met 16 graden uit Portland weggereden en vanmiddag in die hitte te wandelen dat is wel even een overgang en we zijn nog zeker niet gewend aan de hoge temperaturen.

Wij hebben ons hier de hele middag wel vermaakt, ik had gelezen dat het bij zonsondergang ook zo mooi moet zijn dan heb je toch weer een heel ander licht op het geheel. Dus we besloten om naar ons hotel in Mitchell te rijden en dan later nog even terug te gaan. Mitchell is een heel klein plaatsje er is één supermarkt, 2 restaurants en verder heel veel ouwe meuk. Wij hebben een keuze uit de 2 restaurants kunnen maken wel een moeilijke keuze maar toch ….. de keuze is gevallen op Tiger Town en absoluut geen spijt van gehad.

Deze mevrouw was zo gezellig en spraakzaam.

Liefs van ons

Geef een reactie