Vancouver Island

Dag 7, 29 mei 2015

Tegen half 8 checken wij uit en dan gaan wij een ontbijt nuttigen bij The Blue Fox cafe, 919 Fort Street, Victoria. Het is wel een erg populair zaakje. Wij waren nog net op tijd om de laatste vrije tafel in beslag te nemen, daarna was het gewoon wachten totdat er weer mensen weggaan. Wij hebben het eten  ons laten smaken, de zelfgemaakte jam smaakte goed ….. hmmmm.

Tegen 9.00 uur vertrekken wij uit Victoria om naar het plaatsje Ducan te rijden onze 1e stop van vandaag. Ducan is een plaatsje waar allemaal Totempalen staan, op de grond staan gele voetstappen en als je deze volgt dan kom je langs alle Totempalen in de stad. Wij volgen de route niet helemaal, wij bekijken er een aantal en lopen dan terug naar de auto.

Op naar het volgen plaatsje Chemainus, in dit plaatje zijn op heel veel gevels muurschilderingen aangebracht. Ook hier is een route uitgezet waarbij je de gele voetstappen kunt volgen om alle muurschilderingen te zien. Tijdens deze wandeling kom je langs een bakkerij ” Utopia Bakery Cafe”, 9780 Willow Street, blijkt dat dit van een Nederlander is, wij hebben even met de heer Hoekstra staan praten, hij is nu 1,5 jaar hier maar wil niet meer terug. Voorheen heeft hij bij bakker Oonk gewerkt. Leuk om even met hem gesproken te hebben. Hij verkoopt Nederlandse producten zoals “gevulde koeken” of “bokkepootjes” en saucijzenbroodje.

Wij vervolgen onze route. Op Vancouver Island zijn slechts 2 hoofdwegen te vinden, nl. Highway 1 die van het zuiden naar het noorden loopt en Highway 4 die van het oosten naar het westen gaat. Tofino ligt aan de westkust dus wij rijden over de Highway 4. Deze weg loopt echter dwars door de bossen en over de bergen en kent veel gevaarlijke bochten, maar ook mooie vergezichten over het water. We maken nog een stop bij Little Qualicum Falls. Het bovenste deel (upper falls) van de falls bestaat uit twee watervallen waartussen een natuurlijke kom in de rots is uitgesleten. Ze zijn bereikbaar via een mooie wandeling door het bos, dat ook uitzicht biedt op de kloof waarin de rivier zicht stort. Bij het lagere deel (lower falls) van de waterval stroomt het water tussen witte rotsblokken door. Als we bij Tofino aankomen gaan wij bij het motel inchecken, alle kamers hebben een balkon met uitzicht op het water.

Liefs van ons

Geef een reactie