Icefields Parkway

Dag 7, 16 juni 2016

Na alle ochtendrituelen inclusief ontbijt en het inpakken van de koffers, en nadat we alles weer in de auto hebben gedropt, rijden wij om 9.00 weg uit Jasper. We rijden de hele dag over de Highway 93 (ook wel Icefield Parkway genoemd) want deze weg loopt van Jasper tot aan Banff. Wij rijden dan nog een klein stukje door naar Canmore alwaar wij de komende 3 nachten zullen verblijven in Canmore Rocky Mountain Inn (en volgens mij zijn wij hier in 2001 ook geweest maar dat moeten we thuis nog even checken), maar laten wij bij het begin beginnen!

Het eerste stuk van deze route hebben wij gisteren ook al afgelegd, tot aan Sunwapta Falls is het dus nog bekend. We komen langs de Tangle Creek een waterval langs de kant van de weg, even een foto moment. We rijden weer verder tot aan de Columbia Icefields omdat wij dit in 2001 al eens gedaan hebben gaan wij nu niet met de bus naar de gletsjer. Je kunt naar een parkeerplaats rijden en dan te voet verder lopen. We lopen een stukje maar gaan niet helemaal tot aan de gletsjer, het is behoorlijk klimmen. 

We rijden weer verder en het ene moment zie je de bergen en het andere moment zitten de bergen in de wolken en af en toe rijden we in een lichte sneeuwbui. Plotseling zien we mensen langs de kant van de weg staan en meestal houdt dit in dat er wildlife te zien is ? …. en ook hier klopt het, beer nr. 4 van deze reis. En het moet niet gekker worden maar een eindje verderop hetzelfde en meldt beer nr. 5 zich. De beren trekken zich er niets van aan dat er zoveel mensen naar ze staan te kijken, ik blijf het toch erg mooi vinden! De laatste beer is lastig te fotograferen want hij zit in het hoge gras, helaas.

De Mistaya Canyon kondigt zich aan. We maken een korte wandeling en alleen maar dalen en dat betekent dat wat naar beneden gaat ook weer omhoog moet! Maar dat is voor later, eerst de canyon bekijken en die is zeker de moeite waard. Je ziet een rivier door de canyon heen stromen en de diepte tussen de canyon, schitterend! Tja, en dan moet je toch weer omhoog ?…… het is ons gelukt hoor. We rijden door naar onze volgende stop Peyto Lake. Vanaf de parkeerplaats moet je een klein stukje lopen, alleen is het erg steil. Bow Summit waar de trail begint ligt op 2085 meter en het uitzichtpunt ligt op 2115 meter. Maar dan heb je wel een perfect zicht over Peyto Lake. De terugweg gaat een stuk sneller en kost minder moeite.

We vinden het welletjes voor vandaag en rijden door naar onze overnachting voor de komende 3 nachten, althans dat was de bedoeling maar we komen langs Herbert Lake en daar moeten wij natuurlijk even een foto stop maken, net zoals in 2001 alleen wil Herbert nu zelf niet meer op de foto ??. We waren het bord alweer voorbij gereden maar gelukkig stond aan de andere kant van de weg ook een bord.

Aan het einde van de dag in Canmore was het toch aangenaam met de zon erbij kon je nog wel even buiten zitten. Wij hebben weer genoten van deze dag.

Liefs van ons.

Geef een reactie