Donderdag 3 mei 2018

Dag 7: 

Voor vandaag staat Brooklyn Bridge Park en Brooklyn Bridge op het program, we gaan met de metro naar High Street in het Dumbo dristrict. We lopen door het park en dan heb je een mooi uitzicht op de Brooklyn Bridge en de skyline van Manhattan. Wij hebben er voor gekozen om een plekje op de trappen van de Brooklyn Bridge Park te bemachtigen en ondertussen genieten wij van de omgeving. We lopen verder langs het water. Ook vandaag is het erg zonnig en heerlijk om hier zo te lopen. We lopen de brug over komen uit bij het parkje tegenover City Hall. Hier zoeken wij een bankje in de schaduw op.

Hier besluiten wij om naar Battery Park te gaan. Dit doen wij dan weer met de metro en we komen weer langs het metrostation in de 14e Street waar de beelden van Tom Otternes staan. We lopen door het Battery Park en als ik hier zo loop dan denk ik wat heerlijk om hier tussen de middag tijdens de pauze te kunnen wandelen, echt genieten! Wij doen dat nu ook door maar weer een bankje op te zoeken ……. 😆. Wij lopen tot aan het einde van de boulevard.

Vervolgens gaan wij met de metro naar de 34e Street en lopen dan naar het Flatiron Building (letterlijk vertaald Strijkijzer gebouw) ook hier zijn weer voldoende stoelen om lekker plaats te nemen en te genieten van alles om je heen, heerlijk wat een stad. Op sommige plekken heb je helemaal niet het gevoel dat je in een grote stad bent! Na enige tijd besluiten wij om terug te gaan naar het hotel en als wij dan de metro uit komen is het toch donker in de lucht. Gelukkig hoeven wij nog maar 3 min te lopen. Wij leggen de rugtassen op de kamer en pakken dan de documenten en gaan naar de receptie waar een computer staat en hier checken wij online in voor onze vlucht van morgen. Dan zien wij dat het regent, de verklaring voor de donkere lucht.

Het weer: zonnig dag, rond de 30 graden.

Je hebt het echt niet in de gaten maar ook vandaag hebben wij weer 12 km gelopen!

Dit was alweer de laatste volle dag in New York en wij hebben er deze week weer volop van genoten en wat een geluk hebben wij met het weer gehad.

Bedankt voor het meelezen en tot een volgende keer!

 

Liefs van ons.

Geef een reactie