Yellowstone NP

Dag 8, 10 juni 2013

Na de gebruikelijke ochtendrituelen gingen wij naar buiten en het was erg bewolkt. We zeiden tegen elkaar wat hebben we gisteren toch veel geluk met het weer gehad, een super dag.

Voor vandaag staat Yellowstone National Park op het programma, tja….. wat moet je daar over zeggen. Het is zo’n inmens groot park en zo verschillend. het bestaat uit: open vlaktes, bosrijke gebieden, geisers, heetwaterbronnen, modderpotten, wildlife (helaas nog geen beren gezien, snik) watervallen en een groot meer. Er loopt een rondweg door het park, de totale afstand van deze weg is 142 mijl = 230 km.

De route bestaat uit een 8 en wij hebben vandaag de onderste ring gereden. We rijden vanuit West Yellowstonse naar het park. Wij stoppen bij Fountain Paint Pot, hier zie je enkele geisers daarna nemen wij de Firehole lake drive. We willen weer de weg oprijden maar er staat een gigantische file. We rijden maar weer terug en gaan de route andersom rijden, met de klok mee. We rijden langs de Gibbon Falls, Artist Paintpot en bij Virginia Cascade gaan we bij een picknicktafel onze lunch opeten. We rijden door naar de Grand Canyon of Yellowstone, hier zijn we 10 jaar geleden ook geweest, maar volgens ons niet bij dit uitkijkpunt. Maar het uitzicht is schitterend. We gaan bij Yellowstone lake ons fruit opeten. We rijden door naar Old Faitfull Geyser, hier moeten we een half uur wachten voordat de geiser actief is en dat doen we dan ook. Eigenlijk willen we de Fairy Falls Trail nog lopen want dan heb je een mooi uitzicht op de Grand Prismatic Spring, maar helaas de tijd……. het is al bijna 5 uur en over de trail loop je zo een uur en dat wordt ons te laat. We gaan bij Midway Geyser Basin kijken want daar zie je de Grand Prismatic Spring van dicht bij maar helaas het uitzicht is niet te vergelijken dan bij de trail. Voor vandaag is het mooi geweest we rijden weer naar West Yellowstone waar we vanavond nog slapen.

Deze bizon rende onze auto voorbij, een heel grappig gezicht.

totalen van de dag

aantal gereden km

241
aantal foto’s 202
graden C 30c
overnachting

Yellowstone Lodge

Geef een reactie