Yosemite NP, Glacier point

Dag 8, 23 juni 2017

Vandaag ontbijten we bij het hotel, het is bij de prijs inbegrepen. Het ziet er verzorgd uit, je kunt kiezen uit diverse soorten brood, donuts, scrambeld egg, worstjes, pancakes, wafels, cruesli, stroop, jam, pindakaas, koffie en diverse sapjes. Het smaakt ons prima.

Dan pakken wij de benodigde spullen o.a. de koelbox met inhoud en voldoende water. We gaan vandaag naar Glacier Point, het mooiste uitkijkpunt in Yosemite National Park. Het ligt aan het einde van de 16 mijl lange Glacier Point Road. Maar zover komen we niet met onze huurauto, de parkeerplaats is vol en dan wordt de weg gesloten. Je mag de auto een andere parkeerplaats neer zetten en dan wordt je met de bus naar boven gebracht. Erg jammer want er zijn nog een aantal tussenstops maar als je de bus uitgaat moet je wachten op de volgende …… maar wanneer die dan komt en of er plaats is weet je niet. Dus die gok nemen we niet en we blijven tot het eindpunt zitten. Het is inderdaad een schitterend uitzicht ……

We wandelen wat rond genieten van het uitzicht en nemen plaats in de schaduw onder het genot van een  , helaas het koffiezetapparaat was kapot dus drinken we gewoon water!

Als we het gezien hebben dan lopen we weer naar de bushalte en deze brengt ons weer bij de auto. We rijden weg en zoeken een plekje om te lunchen.

We vervolgen onze weg en rijden richting het hotel totdat we een supermarkt onderweg tegenkomen dan besluiten we nog even een paar boodschappen te doen. Wat zijn de winkels hier toch groot en wat een keuze. Als we bij het hotel zijn aangekomen gaat Herbert even zwemmen terwijl ik de verslagen ga bijwerken.

Tot morgen!

Geef een reactie