6 juni 2019: Mitchell - Bend

6 juni 2019: Mitchell - Bend

Lieve mensen bedankt voor de lieve en leuke reacties via de website of whatsapp het is altijd leuk om deze berichten te lezen. Super, dank hiervoor!

Dag 8
De route:
Mitchell – Smith Rock State Park – Bend 147 km

Voor vandaag staat er niet zo heel veel op de planning een korte rit van 147 km en we willen alleen Smit Rock State Park bezoeken. We willen hier gaan wandelen.

Mitchell Bend

Smith Rock State Park

Als je het park binnenrijdt, kan je direct naast de weg parkeren. De toegangsprijs bedraagt 5 dollar per auto per dag. Op de parkeerplaats staat een selfpay station, zorg er dus voor dat je gepast geld of creditcard bij je hebt het apparaat geeft geen wisselgeld. Vanaf de parkeerplaats kan je direct naar het bekende viewpoint lopen. De rivier bevindt zich dan een stukje beneden je, er loopt begaanbaar pad naar beneden toe, wel steil. Dit is een mooi en helder rivierdal omgeven door spitse rotskliffen. Vooral klimmers komen hier aan hun trekken en die zag je dan ook volop. Er zijn diverse wandelpaden uitgezet rondom de kliffen en de rivier. Bij aankomst kijken wij ons ogen uit. We gaan eerst de river trail lopen. Eerst naar beneden het dal in en dan langs de rivier (Crooked River) lopen. Het pad is goed te lopen. Op een gegeven moment kom je op het punt uit waar je weer naar boven moet dit heet de Mesa Verde Trail. Dit is een hele uitdaging voor ons. We lopen de berg op, af en toe nemen we een foto of een rust moment, we komen wel vermoeid 😅 maar met een voldaan gevoel boven op de berg aan, met meteen een WOW wat een mooi uitzicht. Maar ja, wat je omhoog loopt moet ook weer naar beneden gelopen worden maar dat gaat natuurlijk stukken makkelijker 😂. Na even te zijn uitgerust zetten wij de daling in. Die gaat over de Misery Ridge Trail. Wij hebben deze route in tegengestelde richting gelopen en wij hebben het idee dat dit minder zwaar klimmen is dan de normale loop richting. We lopen nog een stukje over de Canyon Trail en dan komen wij weer bij de parkeerplaats terug. Wij hebben ongeveer 9 km gelopen, maar eerlijk is eerlijk we hebben geen moment spijt gehad. Een schitterend gebied!! Neem de tijd en moeite om van dit park te genieten. Overigens staat bij de Misery Ride Trail dat dit de meest moeilijkste trail is. Die hebben wij dan toch maar even gelopen!

Hoe heet deze rock ………… 🤔

Wat hebben wij genoten vandaag, een mooie wandeling door een schitterend gebied.

Groeten van ons

Geef een reactie