Bomen, bomen en nog eens ..... bomen

Dag 8, 30 mei 2015

Na de gebruikelijke ochtend rituelen gaan wij weer op pad. De Schooner Cove trail is een wandeling van 2 km en gaat dwars door een oud bos van Sitka sparren en kent veel hoogteverschillen en eindigt bij het strand, waar je een heel mooi uitzicht hebt.

De volgende stop is Combers Beach trail dit is een wandeling van 1 km maar de paden zijn behoorlijk steil. De wandeling gaat ook nu weer door een prachtig bos. Voor nu even voldoende gewandeld en gaan wij weer even een stukje toeren, ongeveer 100 km. De tocht gaat weer over een prachtige weg met veel hoogteverschillen en aan de ene kant vaak zicht op het water en de andere kant de bossen en bergen, hele mooie afwisselende uitzichten.

Dan komen wij uit bij Mac Millen Provincial Park en lopen de Cathedral Trail, deze trail gaat ook weer door een prachtig bos met reuzenbomen. Het bos heeft zijn naam (heilig kathedralenbos) te danken aan de kolossale bomen die er staan. Wie hier een wandeling maakt zal zich vergapen aan deze eeuwenoude woudreuzen. Aan beide kanten van de weg kun je een wandeling maken van bijna een km per wandeling.

We rijden weer een stukje verder en komen dan uit bij Englishman Falls. De rivier Englishman stroomt door een smalle, diepe kloof. Er loopt een pad door het prachtige bos naar de lower Falls, waar twee watervallen van ongeveer 30 m hoogte in een prachtige kreek uitkomen. We lopen ook nog door naar de Upper Falls maar hier valt het uitzicht erg tegen. De totale wandeling was ongeveer 1 km met ook hier weer veel hoogte verschillen. Zo nu even genoeg gewandeld voor vandaag op naar onze volgende overnachting het plaatsje Nanaimo.

Als wij in het plaatsje arriveren gaan wij eerst op zoek naar het motel The Buccaneer Inn. We checken in en gaan onze kamer bekijken. We komen de kamer binnen en wij vragen smiley_rolleyes ons af waar de bedden staan, maar de indeling is een beetje apart. Eerst een woonkamer met keuken dan een hal voor de koffers en de badkamer en de volgende ruimte staan 2 bedden …… pffff we kunnen er toch slapen. We rijden met de auto naar het centrum en lopen langs de boulevard erg mooi aangelegd en gezellige sfeer.

 

 

 

 

De temperatuur voor vandaag is 24º C.

Liefs,
Herbert & Karin

Geef een reactie