Banff National Park

Dag 8, 17 juni 2016

Na het ontbijt rijden we vanuit Canmore naar Lake Louis. Het is een ski gebied en in de winter worden hier ook de eerste skiwedstrijden gehouden. We gaan eerst met de gondel de berg op en lopen daar rond en genieten we van het uitzicht. De weg terug gaan we met een stoeltjes lift naar beneden. We drinken een bakkie koffie en rijden dan verder naar Moraine Lake. Voor we daar aankomen zien we al dat er een heleboel auto’s in de berm staan, dan zal het wel heel druk zijn. Wij rijden verder en gelukkig vinden we nog een vrije parkeerplaats. We lopen eerst bij het water rond en gaan dan via een wandelpad met trappen de berg op naar het uitzichtpunt ….. en we krijgen een schitterend uitzicht op het meer en de besneeuwde bergen. Echt zo’n Wow moment. De volgende bestemming is Lake Louise, hier is het nog drukker dan bij Moraine Lake. We maken hier een paar foto’s en lopen een beetje rond het meer.

Inmiddels loopt het al weer tegen half 4 als we bij Johnston Canyon aankomen, waarschijnlijk is het hier vandaag ook heel druk geweest want er staan nog auto’s langs de weg geparkeerd. Op de parkeerplaats vinden wij al snel een plaatsje om de auto te parkeren. Het eerste stuk van de wandeling gaat over een verharde weg. Je wandelt langs het water, dan weer door het bos kortom het is een leuke wandeling. De route naar de Lower Falls is 1,1 km en naar de Upper Falls is 2,6 km. Er zitten wel wat klim momenten in de route. Tegen half 6 zijn we weer terug bij de auto, maar het is een hele mooie wandeling met mooie uitzichten.

We rijden via de Bow Valley Parkway terug tot aan Banff, hier gaan we eten bij The Keg (steakhouse) en rijden dan door naar Canmore. Al met al een mooie dag om op terug te kijken!

Tot morgen!

Geef een reactie