Sequoia en Kings Canyon NP

Dag 9, 24 juni 2017

We maken vanochtend ook gebruik van het ontbijt in het hotel, het is vandaag nog aangevuld met vers fruit dat bestaat uit meloen, ananas, sinaasappel, bessen erg smaakvol. De zon schijnt alweer aardig en het is dan ook al weer 26 graden om 8.00 uur in de ochtend. Maar je hoort ons niet klagen hoor, dit is veel beter vol te houden dan de 54,9 graden in Death Valley!!

De route voor vandaag:

Als we bij het park aankomen mogen we na het tonen van de parkenpas weer doorrijden. Onze eerste stop vindt plaats bij General Grant Tree Trail. Tijdens de korte wandeling zie je al snel de General Grant Tree, de op een na grootste levende boom op aarde. Naast de verschillende Sequoia’s kom je ook langs de Gamlin Cabin, gebouwd door de Gamlin broers en is als rangerwoning gebruikt. Ook kom je langs de Fallen Monarch, een omgevallen sequoia. De holle boom is zo groot van binnen dat hij gebruikt is als woning en stal. Je mag er doorheen lopen, maar er niet bovenop klimmen. Ongelofelijk als je dit van binnen bekijkt hoe groot de omvang van zo’n Sequoia is.

We blijven de weg (CA-180) volgen, die aan het eind doodloopt in Kings Canyon. Een geweldige route, begint bij een vlak landschap dat steeds ruiger en grilliger wordt (alleen maar haarspeldbochten en diepe ravijnen naast je) en stijgt naar een hoogte van 7000 ft (ongeveer 2200 m), waarna je weer gaat dalen naar 4635 ft (1412 m) en in Kings Canyon bij Cedar Grove uitkomt. Waar wij een overnachting hebben, midden in het bos maar niet op de camping die staat overigens helemaal vol!! Onderweg zien wij voor het eerst deze vakantie donkere wolken en in de verte rommelt het en we krijgen een paar regendruppels mee maar het stelt allemaal niet veel voor. We stoppen nog even bij de Grizzly Falls en River Falls maar hier wordt je erg nat …….. De watervallen zijn zo krachtig het gaat met donder en geweld en niet alleen de watervallen maar ook de rivieren ….. wat maakt het een herrie!!!

‘s Avonds genieten we op het balkon van de herrie van de rivier onder het genot van een drankje en pinda’s.

Welterusten en tot morgen!

Geef een reactie