Op naar de bergen

Dag 9, 31 mei 2015

Vandaag verlaten wij Vancouver Island, helaas hebben wij nog lang niet alles gezien, voor ons zeker een reden om nog eens terug te gaan . De boot vertrekt om 10.40 uur en je moet een uur van te voren aanwezig zijn. Wij doen het rustig aan en ontbijten op de kamer, gisteren bij de Wallmarkt (supermarkt) broodjes, ham en orange juice gekocht. Op de kamer kunnen wij koffie zetten. Als wij dan gaan uitchecken en nog even met de eigenaresse praten is het tijd om naar de boot te gaan ….. dit is dan nog 2 min. rijden.

De overtocht met de boot duurt 1.40 uur. Het is heerlijk op de boot, Herbert loopt wat rond en ik vind een heerlijk beschut plekje in de zon uit de wind ………… echt genieten en af en toe kijken naar de besneeuwde bergtoppen. De boot vaart over de Strait of Georgia en als de boot dan bij Horseshoe bay aankomt mogen wij nog niet aanmeren want er ligt nog een andere boot op onze plek. Als de boot dan eindelijk mag aanmeren zijn wij ook zo van de boot af en rijden richting Whistler. We rijden over de Sea to Sky Highway (ook weg Highway 99 genoemd) een weg met prachtige uitzichten en wij stoppen bij Shannon Falls Provincial Park. Het korte wandelpad eindigt onderaan de waterval, maar je kunt via enkele trappen een pad volgen (dit gaat dan wel weer steil omhoog, dat wel natuurlijk) om dichterbij de waterval te komen. Het water denderde met veel geweld naar beneden.

We vervolgen onze weg naar Brandywine Falls Provincial Park, hier is een waterval van 70 m hoog. De wandeling van de parkeerplaats naar het uitzichtpunt neemt zo’n 10 min. in beslag. Daarna zijn wij doorgereden naar Whistler en komen in Whistler Village aan, hier ligt ook het Sundial Boutique Hotel waar wij voor 2 nachten een kamer gereserveerd hebben. De kamer is nog niet klaar en wij lopen alvast even rond. Het is hier gezellig druk, de liften worden veel gebruikt door ATB-fietsers/mountainbikers die de fiets meenemen in de lift en dan over de piste naar beneden komen, schitterend gezicht. Dan halen wij de sleutel op, we hebben een hele mooie kamer met een prachtig uitzicht op de bergen. Wij gaan Whistler Village verder bekijken, het is echt een prachtig dorp. We maken nog even een foto van de Olympische ringen (de olympische winterspelen 2010 hebben hier plaatsgevonden).

Liefs van ons

Geef een reactie