Hoodoos

Dag 9, 18 juni 2016

Lieve mensen, bedankt voor jullie leuke berichten hetzij via de website of whatsapp. Het is altijd leuk om een bericht te ontvangen.

Vanochtend doen wij het rustig aan, want we blijven in de buurt van Banff en dat is vanaf Canmore ongeveer 15 minuten rijden. Als we naar buiten kijken dan schijnt de zon, heerlijk denken we nog. Tegen 10.00 uur rijden we richting Bow Falls, dit is een stroomversnelling op de Bow river. We wandelen nog even langs de rivier en rijden dan door naar Surprise Corner, vanaf hier heb je een heel mooi zicht op het hotel Fairmond Banff Springs Resort. Hier begint ook de Hoodoos trail. Deze wandeling gaat voornamelijk door het bos en langs de Bow river. Af en toe moet je behoorlijk klimmen. We hoorden al iedere keer stemmen en er waren geen mensen bij ons in de buurt. Waar komt dat geluid nu weg, op een gegeven moment zagen wij de bergbeklimmers en die hoorden wij met elkaar praten. We rijden verder op de Tunnel Mountain drive en komen langs de Hoodoos. 

Dan op weg naar Sulphur Mountain, we willen met de Banff Gondola de mountain op, maar hoe dichter wij er bijkomen hoe lager en dichter de bewolking wordt. Als wij er zijn is het inmiddels gaan regenen. De berg op gaan heeft op dit moment geen zin. We besluiten om hier weg te gaan en rijden richting Minnewanka Lake, maar als we daar aankomen regent het nog harder. We zijn de auto niet uit geweest! We rijden naar Banff en inmiddels is het droog en lopen we daar een beetje rond. Het is hier heel toeristisch en druk, maar wel gezellig.

We besluiten om naar het hotel te gaan en vanavond nog even terug te gaan naar banff in ieder geval om te eten bij TonyRomas onze favoriet in Amerika. Onder het rijden besluiten toch nog even langs Canmore Nordic Center te gaan. In 2001 waren wij hier uitgenodigd voor de bruiloft van Glen en Cheryl en was het een prachtige dag, de ceremonie heeft buiten plaatsgevonden!

Het heeft bijna de hele middag geregend en het is bar koud vandaag!

Liefs.

Geef een reactie