De voorbereiding 2019

De tickets zijn weer geboekt (retour Amsterdam – San Francisco) via TIX.nl we vliegen dit keer met United Airlines. Zij hadden een aantrekkelijke prijs. We vertrekken 30 mei 2019  en komen op 15 juni 2019 aan op Schiphol. We willen de staten Californië en Oregon bezoeken. De route wordt weer uitgestippeld  🧐…….. leuk, leuk, leuk!!!!

We willen graag nog eens over de Tioga Pass rijden, deze weg hebben wij  alleen in 1987 gereden. Wat willen we verder nog graag zien: de kust, crater lake, de painted Hills, Lassen Volcanic NP. Nadat we enkele reisverslagen hebben doorgelezen komen de volgende bezienswaardigheden er nog bij: Portland, de Columbia historic highway incl. de watervallen, Smith Rock SP, Redwoods NP, Lake Tahoe. We zoeken de hotels/motels erbij en gaan op zoek naar een auto. Dit keer komen wij door een kortingscode op een hele andere site uit dan andere jaren, nl. bij Avis.be. We vinden voor een mooie prijs een midsize SUV, klasse F als voorbeeld wordt de Ford Escape gegeven, we hopen op een Ford Edge die hebben wij nl al 2x eerder meegekregen toen via Alamo. We zien wel welke auto we mee kunnen krijgen of dat wij er zelf een mogen uitzoeken. De Tioga Pass toch maar uit het reisschema gehaald. Er is zo veel sneeuw gevallen dat de weg nog niet schoon is en ze voorspellen dat de Tioga Pass niet voor 28 juni 2019 open gaat. Het wordt nog wel spannend of de wegen in Crater Lake en Lassen Volcanic NP geopend zullen zijn. Na veel wikken en wegen en nog eens wegen is de volgende route uit de bus gekomen:

In de laatste week voor vertrek toch de route nog iets gewijzigd. We hebben Yosemite NP helemaal laten vervallen. We hebben er toch te weinig tijd voor en het ging ons eigenlijk om de Tioga Pass en deze is nog steeds gesloten. We hebben besloten om een dag langer in South Lake Tahoe te blijven.
Het zal vast een prachtige reis worden, nu nog hopen dat het weer ook mee zit! 

Wij gaan op 29 mei 2019 ‘s avonds al richting Schiphol en dan hebben we een overnachting bij vd Valk geboekt. Kunnen we de volgende ochtend lekker rustig aan doen en met een heerlijk uitgebreid ontbijt beginnen. Goed begin van de vakantie😃!

De kamer bij vd Valk

Geef een reactie