New York 2020

Wij hebben er zo lang opgewacht om met Wolter & Jeannette naar New York te gaan ….. maar dan komt COVID -19 …. kunnen wij wel gaan?Oudjaarsavond 2018/2019 zegt Jeannette: gaan wij in 2020 naar New York? Nou daar hoeven wij niet lang over na te denken.
Tuurlijk willen wij wel mee, geen enkel probleem hoor 

Na lang zoeken en prijzen vergelijken besluiten wij op 23 november 2019 dat wij toch maar de vliegtickets gaan boeken. We vliegen dan op 25 april 2020 vanaf Düsseldorf naar New York. We hebben intussen ook de prijzen van de hotels in de gaten gehouden en deze gaan we dan ook maar meteen vastleggen, dan is dat allemaal weer geregeld. We kiezen voor het Best Western Plus Plaza Hotel, dit hotel hebben wij in 2018 ook bezocht en is ons toen prima bevallen.

Dan is het nu nog uitzoeken wat wij willen zien. Jeannette gaat aan de hand van een kaart de wijken af en noteert de bezienswaardigheden die zij graag willen zien en ik ga ook nog enkele nieuwe bezienswaardigheden noteren die wij graag willen zien. Ik probeer van alle bezienswaardigheden een dagindeling te maken en deze willen wij in maart met elkaar gaan bespreken ……… maar dan komt …..

Het Coronavirus, en dan kijk je ineens heel anders de wereld in en hoop je dan iedereen gezond mag blijven! Gezondheid komt op de eerste plaats!


Op 22 maart 2020 ontvangen wij een mail van het Holiday Inn Express in Düsseldorf (hier hebben wij de avond voor vertrek 2 kamers gereserveerd) met de mededeling dat zij de kamers hebben geannuleerd.

Op 6 april 2020 krijgen wij via Cheaptickets bericht dat onze vluchten geannuleerd zijn en zij zetten het restitutieproces in gang. We wachten nu af of we een voucher krijgen of dat wij ons geld terug krijgen. We zijn al tevreden met een voucher.

Voor wat betreft onze hotelreservering ligt het iets anders, we hebben een boeking gemaakt waarbij je de kamers niet meer kunt annuleren. Dit hebben we nog nooit gedaan, maar het scheelde op dat moment €300 per kamer! We schrijven het hotel aan en vragen of wij de kamers kunnen annuleren. Gelukkig werkt het hotel mee en mogen we een andere periode doorgeven. We gaan op zoek naar een andere periode, datzal waarschijnlijk de mei vakantie van 2021 worden.

Laten we hopen dat iedereen gezond mag blijven. Zorg goed voor elkaar!

Liefs, Herbert & Karin.

Naschrift:

Het geld van de vliegtickets hebben wij op 23 juni 2020 ontvangen. Op 1 november 2020 toch nog maar een mail naar booking.com gestuurd met de verzoek om het hotel in New York te annuleren. Op 2 november 2020 al bericht ontvangen dat wij het geld terug krijgen. En op 15 november 2020 stond het geld op onze rekening bijgeschreven.
Ergggg blij mee! Een groot compliment voor Booking.com, super bedankt!

De reis naar New York stellen we nu nog maar even uit, waarschijnlijk wordt het 2022, hebben we nog iets om naar uit te kijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.