De voorbereiding Amerika 2011

Het Amerika gevoel begon weer te kriebelen. Dat was de reden dat wij regelmatig de prijzen van de vliegticktes gingen volgen. Tja….. dan zie je iets aantrekkelijks en dan is de keuze snel gemaakt. Op 7 november 2010 hebben wij de tickets geboekt. Via de KLM site, de heenvlucht KL0605 van Amsterdam richting San Francisco (non-stop). De terugvlucht KL0606 van San Francisco naar Amsterdam (non-stop). De Esta formulieren waren al verlengd en zijn dus nog geldig.

Voorbereiding

Het bepalen van de route. Het enige dat bekend is, aankomst en vertrek is San Francisco. Daarnaast willen we graag nog eens de seqouia’s bekijken of wel yosemite np, Las Vegas bezoeken en Death valley (de vorige keren juli) nu in maart. Dit is de globale (voorlopige) route San Francisco – Yosemite – Death Valley – Las Vegas – Joshua Tree – Los Angeles – via de kust weer naar San Francisco. Dan diverse hotels bekijken en vastleggen. Het 1e hotel dat wij gereserveerd hebben is Yosemite at the falls. Zo worden ook diverse andere hotels vastgelegd. Op 19 januari 2011 ben ik nog even aan het rond snuffelen op de site van Booking.com. Dan zie ik in San Simeon een hotelkamer met 2 queensize bedden inclusief ontbijt voor eenpersoonsgebruik wordt aangeboden voor $ 13. Dus maar snel 2 kamers geboekt voor $ 26. Voor de zekerheid maar even contact opgenomen met Booking.com of dit wel klopte want op de site stond een bedrag van $ 176 pk. Werd ik later gebeld en ja er was een fout gemaakt, maar de manager van het hotel heeft gezegd dat wij de kamer voor dit bedrag geboekt hebben en het er ook voor krijgen. Super he, dat is nog eens een service.

Op 23 januari 2011 hebben wij via usareisen.de een Jeep Liberty gehuurd voor 14 dagen, maar bij het ophalen van de auto was er geen Jeep aanwezig. Het is een Dodge Durango geworden.

Op 18 maart 2011 staat er een bericht op internet dat er een stuk van de weg, langs de kust van San Simeon naar Monterey ofwel de Highway 1, is ingezakt. Zie hiervoor onderstaande foto’s. We zullen onze route van dag 12 daarom moeten wijzigen.

Geef een reactie