De voorbereiding Canada 2016

We gaan weer ……..

In september 2015 komt de vakantie voor 2016 weer ter sprake. Wat gaan we doen Amerika of toch weer Canada net zoals afgelopen jaar. Als dan blijkt dat de Canadese Dollar voor ons aantrekkelijker is dan de Amerikaanse dollar is de keus snel gemaakt. We richten ons op vliegtickets naar Canada. We kijken naar vliegtickets van Amsterdam naar Vancouver en van Calgary weer terug naar Amsterdam. Tegelijk kijken we ook naar de richtprijzen voor autohuur maar als dan blijkt dat daar nog dropoff kosten bij komen dan kiezen wij er toch voor om aankomst en vertrek plaats hetzelfde te houden. Dus concreet wordt het dan Amsterdam – Vancouver en retour Vancouver – Amsterdam. Na diverse sites die vliegtickets aanbieden bekeken te hebben valt dit jaar ons oog op TIX.nl. Hier vinden wij tickets met Britisch Airways van Amsterdam – London – Vancouver en weer terug voor € 562 pp. Uiteindelijk gaan wij deze tickets ook boeken en zo is er weer een reis in de planning. Dan beginnen we ook de route uit te stippelen. We lezen verslagen, we kijken in google maps en zo komt onderstaande route tot stand (nog niet helemaal definitief, maar toch .. een begin).

Nu kunnen we ook de hotels/motels/B&B erbij zoeken. We willen ook een auto huren, maar op de site waar wij de vorige keren een auto gehuurd hebben, kan het nu pas vanaf eind januari 2016 dus moeten wij nog even geduld hebben om de auto vast te kunnen leggen. Ondertussen al wel de meeste hotels/motels/B&B vastgelegd.

22 januari 2016 Update

Vanaf 15 maart 2016 heb je als je Canada binnen komt per vliegtuig een electronisch visum nodig eTA. Je kunt deze online aanvragen, je hebt dan een paspoort, creditcard en email adres nodig. De kosten voor het aanvragen van een eTA zijn $ 7 (Canadian dollar). Wij hebben het aangevraagd en binnen enkele minuten een bevestiging ontvangen dat wij WELKOM zijn. Hartelijk dank hiervoor!

15 februari 2016 Update

Vandaag de auto (midsize SUV) bij drive-canada.de gereserveerd.

Geef een reactie